Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Η Αλίκη στη Χώρα των Θυμάτων

Το παραμύθι φταίει. Αυτό με την Αλίκη. Αυτήν που σκόνταψε και έπεσε μέσα… στον καθρέφτη της (αν είναι δυνατόν... στον καθρέφτη της!) Βρε, μπας και πα να πει στο είδωλό της; Μπας και πα να πει ότι είδε την πραγματικότητα από την ειδωλική πλευρά κι όχι την ειδωλικότητα από την πραγματική όπως συμβαίνει συνήθως; Καλά-καλά, μη σας μπερδεύω με υπαρξιοφιλοσοφίες…


Το 'πανε στις ειδήσεις. Όχι στις κανονικές ειδήσεις. Σε εκείνες που μαζεύονται στη σειρά 5-7 άτομα και κάθονται σε γραφεία, σε καναπέδες, σε καρέκλες, σε πολυθρόνες, σε ντιβάνια, σε μαξιλάρες, σε χαλιά και προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας ενδιαφέρουν όσα μας λένε.

Τα ετοιμάζουν με ιδιαίτερο σασπένς με στόχο κατ' ευθείαν γκντααανγκ κατακούτελα στην περιέργεια της μέσης νυκοκοι..ριακής βοηθού. Π.χ.: "σε λίγο αποκλειστικό πλάνο για το πώς λερώθηκε ο Σάκης με μουστάρδα", γράφει συνεχώς κάτω από τα παραθύρια της ΤιΒι, τα λαμπερά και αστραποβολημένα από τα χιλιάδες μάτια μέτρησης της Α-Γκε-Μπε τηλεθέασης, κι είναι σα να βλέπεις ανάποδα την αστραφτερότητα από το γνωστό απορρυπαντικό ΧΑΖΑ.

Και μετά αναλύουν για ώρες γιατί η τάδε φόρεσε το κραγιόν δείνα που δεν πήγαινε με την ω-κουτή-ρ (κάπως έτσι) τουαλέτα της και γιατί ο ντάδε δεν θα πάει στον τηλεοπτικό σταθμό του μπράδε ή γιατί δεν έκλεισε συμβόλαιο με την εκπομπή κράδε και δώστου η αγωνία και οι υποθέσεις και οι αναλύσεις επί αναλύσεων… λες και μας αφορούν υποχρεωτικά -μα με το έτσι θέλω- τα εσώψυχα του τηλεοπτικού κλάδου.

Σ' αυτές τις ειδήσεις λοιπόν (τελικά τι είναι είδηση και ποιος θα το ορίσει ώστε να αποκλειστούν οι υπόλοιπες περιπτώσεις ειδησεογραφίας που μας ταλανίζουν μια και 'γίναν ιδιωτικά κτήματα ποικίλων συμφεροντομεγαλοκτημόνων; ….ωχ-πάλι ξέφυγα και πλατειάζω αλλού…), εκεί, λοιπόν, άκουσα ότι αυτή η Αλίκη δεν έπεσε στη Χώρα των Θαυμάτων, αλλά στη χώρα των Θυμάτων. Εδώ, δηλαδή, στη γειτονική μας …Ελλάδα!

Μην πετάγεστε από καναπέδες, ντιβανομπάουλα και ανάκλιντρα, δεν εννοώ αυτό που ακούστηκε!

Συνεχίζεται...*


"Δος μοι χρόνο να σταθώ και ταν γαν κινήσω" έλεγε ο αρχαίος ημών πρόγονος... Χρονομίδης.
Ελλείψει χρόνου λοιπόν θα το συνεχίσω άλλη φορά - μα πού θα μου πάει, δε θα μου μείνει κάποτε μια ελεύθερη μέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης; Πάντα κάτι θα 'χω να κάνω, κάπου να τρέξω και να πάω κι όλο κάτι έκτακτο θα συμβαίνει; Έχω παραπαρακουραστεί τον τελευταίο καιρό...-

5 σχόλια:

Κυκλοδίωκτον είπε...

Δεν ξέρω πώς τα κατάφερα έτσι! Ήταν που ήταν στριμωγμένος ο χρόνος μου, τυχαίνουν και συνέχεια απανωτά έκτακτα που μου ροκανίζουν τις θεωρητικά ελεύθερες ώρες... Δεν έχω κουράγιο ούτε αυτό το εξυπναδίστικο κείμενο να τελειώσω...
Περιμένω πώς και πώς τις διακοπές των Χριστουγέννων μπας και βρω κάποιες χαλαρές ώρες...

Φαέθων είπε...

Δεν χάλασε κι ο κόσμος για το ιστολόγιο αφού υπάρχει τέτοια στενότητα χρόνου. Η προσοχή πρέπει πρώτα να στρέφεται στην υγεία. Να μη σπάσει κανείς από το τάνυσμα. Όλα τα άλλα θα έρθουν είτε μέσα από κάποιο ελεύθερο χρόνο είτε μέσα από χρονικές χαραμάδες όταν υπάρχει και η διάθεση. Πάμε στο θέμα της ανάρτησης τώρα.
Εδώ καταντήσαμε την τροφή μας σκουπίδια και τα βρίσκουμε και νόστιμα. Τις ειδήσεις θα αφήναμε;;
Πάντως για να εστιάσω στις ειδήσεις: Προφανώς εννοείς τις ειδήσεις του STAR, οι οποίες συνεχίζουν και μάλιστα με επιτυχία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δει κάποιος μια φορά σ' αυτο το κανάλι ειδήσεις, είναι ό πιο επαρκής λόγος για να μην το ξαναδεί...Το ότι έχει τέτοια επιτυχία όμως, σημαίνει ότι το συντηρεί ένα κοινό που αρέσκεται στη φλούδα. Και η φλούδα όλοι ξέρουμε βέβαια που καταλήγει... Όποιος έχει μια στοιχειώδη καλλιέργεια και κρίση, ασφαλώς και επιλέγει ένα άλλο κανάλι για να ενημερωθεί, αφού κανένα άλλο κανάλι δεν έχει μιμηθεί το παράδειγμα του STAR.
Τώρα για τον Sakis που αναφέρεις και που αποτελεί προφανώς ένα προσφιλές θέμα για το κανάλι των ειδήσεων του ΤΙΠΟΤΑ,διερωτώμαι αν ο εν λόγω αποτελεί ακόμα τον light ΘΕΟ κάποιων κυριών, αφού οι τοτινές Ρουβίτσες τον εγκατέλειψαν μια και μεγάλωσαν και άλλαξαν γούστα...
Καλό ξημέρωμα

AERIKO είπε...

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ - ΠΑΡΑΘΥΡΑ


Ανοιξτε τα βλέφαρα πόρτες
Ανοιξτε τ`ανοιχτα παράθυρα
Ανοιξτε τα λειψά και μισοφωτισμένα δωμάτια
Ανοιξτε τις σιωπές
Ανοιξτε τα ουράνια τοπία
Ανοιξτε τα καλαίσθητα λευκώματα
Ανοιξτε τις κάμαρες των αναμνήσεων
Ανοιξτε τις παράφωνες νότες
Ανοιξτε τα πρόσχαρα κελλάρια
Ανοιξτε τα τριαντάφυλλα των γιορτινών αποφοιτήσεων
Ανοιξτε τις πέτρινες μοναξιές
Ανοιξτε το λιβάνι και τη σμύρνα
Ανοιξτε τα τσακισμένα μυστικά
Ανοιξτε τις μορφές του φθινοπωρινού ύπνου
Ανοιξτε τα παιδικά μας πρωτολόγια
Ανοιξτε τις αγκαλιές που δεν ήταν αγκαλιές
Ανοιξτε τα ρεφρέν απ`τα παλιά τραγούδια
Ανοιξτε το χρώμα και το αλάτι της σκουριάς
Ανοιξτε τους αξεδιάλυτους πόθους
Ανοιξτε τις κάσες των άδικων νεκρών
Ανοιξτε την χωματένια απληστία
Ανοιξτε τα πλεχτά καλάθια με το τυρί
Ανοιξτε τις στεγνές,στυμμένες βρύσες
Ανοιξτε το ράμφος της ηδονής
Ανοιξτε τα ποιήματα που γράφτηκα για να την θυμίζουν
Ανοιξτε τα ποιήματα που γραφτηκαν για να λησμονηθούνε
Ανοιξτε τα σφαλισμένα χείλη
Ανοιξτε το εύμορφο στόμα
Ανοιξτε το ανευχάριστο όνειρο
Ανοιξτε την στενάχωρη θάλασσα
Ανοιξτε τις ευδαιμονικές μουσικές
Ανοιξτε το παραμύθι με τους νεκρούς μας φίλους
Ανοιξτε τα μαξιλάρια με τα πούπουλα
Ανοιξτε τους ανασασμούς των κρίνων
Ανοιξτε τα γραμματα της φυλακής
Ανοιξτε τα πορτοφόλια των διαβόλων
Ανοιξτε τις ζωές των νοικοκύρηδων
Ανοιξτε τις βαρειές ψυχές της Κυριακής
Ανοιξτε τα λαμπερά μάτια των παιδιών

ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.

Όμορφη Μέρα εύχομαι.

Κυκλοδίωκτον είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Αερικό.
Καλώς όρισες.
Η τηλεόραση μεταδίδει σκουπίδια αλλά δεν είναι για τα σκουπίδια.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα... Θα...

Φαέθων είπε...

@Κυκλοδίωκτον
Εγώ μίλησα για σκουπίδια-ειδήσεις και όχι το Αερικό που είπε άλλα από άλλη σκοπιά... και βέβαια εστίασα στις ειδήσεις και όχι στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μάλιστα του STAR, παίρνοντας αφορμή από την ανάρτησή σου. (Άλλωστε δεν τέθηκε θέμα τηλεοράσεως ή για το πως θα μπορούσε να αποβεί θετική αλλά μόνο για τις ειδήσεις)
Αλλά... ίσως τα όσα είπε το Αερικό και όχι εγώ, να επιδέχονταν την απάντηση που έδωσες.