Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Θέσεις

Photography by Hussam Eissa


Από προχθές με απασχολούν οι ενεργειακές γωνίτσες του χώρου όπου ζούμε.
Είναι κάποια μέρη όπου βολευόμαστε περισσότερο από όλα τα άλλα μέσα στο σπίτι μας και προτιμούμε να καθόμαστε και να αναπαυόμαστε.

Το αισθάνθηκα καθώς καθόμουν σε μία κάπως άβολη καρέκλα στο μπαλκόνι μου. Δεν ήταν η καρέκλα, ήταν η θέση της στο χώρο. Αισθάνθηκα ότι πήγα και κούμπωσα και βολεύτηκα ενεργειακά εκεί.
(Κάπου το 'χα ξανακούσει αυτό, α, ναι... κάτι παρόμοιο είχε πει και στον Καστανέντα ο Δον Χουάν, να ψάξει να βρει τη θέση του...)

Και μετά σκεφτόμουν πόσο επιπόλαια τοποθετούμε τα έπιπλα στα σπίτια μας, σύμφωνα με τη διαρρύθμιση του χώρου και τις επιταγές του μοντέρνου ντιζάιν, χωρίς να παίρνουμε υπόψιν τις ενεργειακές ροές του.
Μάλλον κάτι ξέρει το Φενγκ Σούι, αρκεί να μην γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης αφελών.




Photography by Hussam Eissa

Κι εκείνο που αναρωτιέμαι περισσότερο είναι αν, αυτές οι ενεργειακές γωνίες υπάρχουν ήδη από μόνες τους ή τις διαμορφώνουμε εμείς με την δική μας παρουσία και τις προτιμήσεις μας.

Αν π.χ. μας αρέσει να καθόμαστε κάπου συγκεκριμένα, εκείνος ο χώρος αποκτά με τον καιρό ένα ενεργειακό κουκούλι θαλπωρής που μας τυλίγει...

Δεν ξέρω, ακόμα είναι υπό έρευνα. Όλη αυτήν την βαρύτητα των ενεργειακών ροών, κυρίως των πραγμάτων μέσα στο χώρο, μόλις προχθές την εμπέδωσα!

Προς το παρόν, αποφάσισα να ξεδιαλέξω τα πράγματά μου και να κρατήσω μόνο όσα αγαπώ ή χρειάζομαι.
(Το 'χα διαβάσει κι αυτό πολύ παλιά σε ένα λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο 'Σεπτέμβρης' της Ρ. Πίλτσερ.)




Δεν υπάρχουν σχόλια: