Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2007

Απόφαση Κιλτίδη σχετικά με το κυνήγι

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΙΛΤΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ:
Η ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Κυρίες και Κύριοι

Στις 14 Νοεμβρίου 2007 η Ελληνική Κυβέρνηση παραβίασε την απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Ελλάδας (του Συμβουλίου της Επικρατείας) για καθολική προσωρινή αναστολή του κυνηγιού, και επέτρεψε εκ νέου το κυνήγι σε όλη την ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων και των πυρόπληκτων περιοχών του φετινού καλοκαιριού (με κάποιους επουσιώδεις περιορισμούς). Την σχετική Υπουργική Απόφαση υπέγραψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κιλτίδης.

Βρισκόμαστε σε μιαν εποχή ραγδαίων ανθρωπογενών κλιματικών αλλαγών, με τεράστιες και καταστροφικές συνέπειες για τα οικοσυστήματα του Πλανήτη. Το περσινό καλοκαίρι πρωτοφανούς έκτασης πυρκαγιές έκαψαν 3.000.000 στρέμματα στην Ελλάδα, και έφεραν πολλά είδη άγριων ζώων στα όρια της επιβίωσης, αποδεκατίζοντας τους πληθυσμούς τους και καταστρέφοντας τους βιοτόπους τους.


Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε την ανωτέρω αυθαίρετη κίνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης δια του Υφυπουργού κ. Κιλτίδη εγκληματικά καταστροφική για την άγρια πανίδα και για το περιβάλλον γενικότερα, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες και για το πού ακριβώς να στείλει την παραπάνω επιστολή μεταφρασμένη στα αγγλικά, ας επισκεφτεί το μπλογκ του φίλου Μάυρου Γάτου:

http://mavrosgatos.blogspot.com/2007/11/blog-post_23.html


Σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολεύομαι να καταλάβω ποια είναι τελικά τα πραγματικά ΖΩΑ...
Οι κυνηγοί που κυνηγούν στις καμένες περιοχές ή τα θηράματα που ψάχνουν απεγνωσμένα για λίγη τροφή;
(Μήπως οι υπουργοί που υποκύπτουν στις πιέσεις των συμφερόντων και καταργούν τις αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος - πανίδας και χλωρίδας;)

2 σχόλια:

whispering-planet είπε...

Στείλε μας μαιλ αν θέλεις να λάβεις πρόσκληση.
whispering.planet.admin@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοδίωκτον said:

Η απάντηση Κιλτίδη από το:

http://whispering-planet.blogspot.com/2007/11/blog-post_9165.html


Tuesday, November 27, 2007
Η απάντηση του κ. Κιλτίδη στα μηνύματα διαμαρτυρίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις επιστολές και τα μηνύματα διαμαρτυρίας που μου στείλατε με αφορμή την έκδοση της νέας απόφασης που αφορά στις ρυθμίσεις θήρας.

Σέβομαι κάθε άποψη, πόσο μάλλον την αντίθετη άποψη, δεν επιθυμώ να τη σχολιάσω ή να αντιδικήσω με κανέναν, επιτρέψτε μου όμως να κάνω ορισμένες χρήσιμες διευκρινίσεις.

Η Πατρίδα μας είναι μια ευνομούμενη Πολιτεία όπου οι θεσμοί και οι νόμοι υπηρετούνται από τους εκφραστές της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας. Στη χώρα μας μάλιστα εφαρμόζονται αυστηρότερα οι κανονισμοί που αναφέρονται στη θήρα από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Δασολογικές Σχολές εδώ και ενενήντα χρόνια έχουν έδρες με αντικείμενο τη θήρα, στη δε Γενική Διεύθυνση Δασών και Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λειτουργεί και συγκεκριμένο τμήμα.

Ειλικρινά λυπούμαι που με αδικείτε γιατί αγνοείτε ή παραγνωρίζετε ότι ουσιαστικά στις περιοχές όπου έχει απαγορευθεί το κυνήγι, σύμφωνα με τη νέα ρυθμιστική απόφαση, έχουν προστεθεί πενήντα δύο πυρόπληκτες περιοχές, με περιμετρική έκταση πολλές φορές τριπλάσια της καμένης έκτασης.

Η ισορροπία της άγριας πανίδας σαφώς είναι ζητούμενο για την προστασία του περιβάλλοντος και βεβαίως εάν θέτετε θέμα παράνομης θήρας, όπως και σε κάθε παράνομη ή παράτυπη πράξη, πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να αγωνιστούμε για την πάταξη του φαινομένου και να ενισχύσουμε τις Δασικές Υπηρεσίες και τη θηροφυλακή.


Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Κιλτίδης
Υφυπουργός Αγροτικής
Ανάπτυξης & Τροφίμων