Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Δεσμώτες



Σήμερα, το τυχαίο άνοιγμα (κάτι που συνηθίζω) σε μια σελίδα ενός βιβλίου του Deepak Chopra, μου 'δωσε αυτόν τον μικρό θησαυρό:
 

"Μεταμόρφωση. Όμως εσύ ο ίδιος είσαι αυτός που πρέπει να μεταμορφώνεται διαρκώς. Δεν μπορείς να φέρνεις στον κόσμο τον ίδιο τον παλιωμένο εαυτό σου και να περιμένεις ο κόσμος να φαίνεται καινούργιος σε σένα."

"Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι τι να μην κάνεις. Μην κρίνεις την κατάσταση της ύπαρξης στην οποία βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Ίσως είσαι κουρασμένος ή στεναχωρημένος. Ίσως είσαι γεμάτος θυμό ή φόβο ή έτοιμος να κατηγορήσεις κάποιον. Ξέχνα τα όλα αυτά για μια στιγμή, γιατί η αθωότητα όπως διδάσκει ο Μέρλιν, είναι πέρα από τον νού."

"Το μυστικό για να βλέπεις με αθωότητα είναι να βλέπεις από μια νέα οπτική γωνιά. Από μία γωνία που δεν περιορίζεται από αυτό που περίμενες να δεις."

¨Σας λείπει η αθωότητα. Έχοντας βάλει μια ετικέτα σε ένα πράγμα δεν βλέπετε πια αυτό το πράγμα. Αντί γι αυτό βλέπετε μόνο την ετικέτα του."



 


Κι αυτό μου θυμίζει κάτι που είχα γράψει παλιότερα, το 2010, εδώ: Αντίτιμο:

Ονομάσαμε
την αλλοίωση στο βλέμμα
Πείρα





 



[Κι όχι μόνο την ονομάσαμε έτσι, όχι μόνο επιμένουμε να βλέπουμε με το ίδιο βλέμμα διαφορετικές καταστάσεις αλλά και την φοράμε παντού γύρω μας σαν υποχρεωτικό ένδυμα. Ένα φόρεμα γεμάτο καθρέφτες για να προβάλουμε πάνω τους τα δικά μας κατάλοιπα.]


  All Pictures by Svetlana Bobrova        




Δεν υπάρχουν σχόλια: