.
Ξεκίνησε το πρόγραμμα πριμοδότησης για την οριστική εγκατάλειψη των αμπελώνων
Η ΠΑΣΕΓΕΣ ενημερώνει τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις που ασχολούνται με αμπελοοινικά προϊόντα πως ξεκίνησε το πρόγραμμα οριστικής εγκατάλειψης των αμπελώνων με βάση τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό 479/2008 που αφορά την ΚΟΑ Οίνου, όπως αυτό περιγράφεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αριθμό 317353/23.7.2008.
Οι αμπελουργοί που επιθυμούν να προβούν σε οριστική εγκατάλειψη του αμπελώνα τους, θα πρέπει να υποβάλλουν την συνημμένη αίτηση, με τους όρους και προϋποθέσεις, της αίτησης και της εγκυκλίου.
Σχετικές πληροφορίες μπορούν αν αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι και από την ΚΕΟΣΕ...
Στόχος του προγράμματος είναι οι αμπελουργοί να λάβουν πριμοδότηση σε αντάλλαγμα για την εκρίζωση αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών. Το καθεστώς εκρίζωσης ισχύει έως το τέλος της αμπελοοινικής περιόδου 2010/2011. Η κατάθεση των αιτήσεων πραγματοποιείται στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι 5/9/2008.
Επιλέξιμοι προς εκρίζωση και κοινοτική ενίσχυση είναι οι αμπελώνες που:
• Καλλιεργούνται μέχρι τώρα.
• Είναι φυτεμένοι με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών.
• Είναι μεγαλύτεροι από 10 στρέμματα.
• Για δέκα αμπελουργικές περιόδους προηγουμένως οι κάτοχοί τους αμπελουργοί δεν έχουν πάρει κοινοτική ή εθνική ενίσχυση για αναδιάρθρωση ή ποικιλιακή μετατροπή του αμπελώνα ή δεν έχουν φυτευτεί με δωρεάν δικαιώματα νέων φυτεύσεων από το εθνικό απόθεμα.
• Οι αμπελουργοί κάτοχοί τους δεν έχουν πάρει για μια πενταετία πριν κοινοτική επιδότηση για μέτρα που περιλαμβάνονται στην ΚΟΑ κρασιού.
Και απορώ σαν απλός πολίτης:
Μα, γιατί επιδοτούν τους αγρότες να ξεριζώσουν τα παλιά αμπέλια τους; Σε ποια καλλιεργητική γραμμή υπάγεται αυτό και γιατί δεν εξηγεί κανείς το γιατί;
Σε τι αποσκοπεί μια τέτοια τακτική;
Ποιους θα ωφελήσει τελικά και γιατί;
.Και τι σκοπεύουν να προτείνουν στους αγρότες -με μεγάλες πριμοδοτήσεις, φυσικά- να καλλιεργήσουν αργότερα σε αυτά τα χωράφια;
.Νέες ποικιλίες, γενετικά ελέγξιμες, ώστε να εξαφανιστούν τελείως οι παραδοσιακές παλιές;
.Υβρίδια;
.Μεταλλαγμένα;
.Βιοκαύσιμα;
.Μη ανταγωνιστικά προϊόντα για χώρες της Ε.Ε.;
Ποιον ενοχλούν οι παραδοσιακές ποικιλίες;
Τι είδους αγροτική πολιτική είναι αυτή;
Ποιος είναι ο αρωγός της και γιατί γινόμαστε θύματά της;
Τι λέει ο αρμόδιος υπουργός που συναινεί;
Με τι δικαιολογίες καλύπτει κάτι τέτοιο;
Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
17 σχόλια:
Το θέμα αυτό πάει κι έρχεται χρόνια τώρα από τις Βρυξέλλες στις χώρες μέλη και το αντίθετο. Πρόκειται όπως λένε οι Βρυξέλλες για ένα υπερκορεσμό των συγκεκριμένων ποικιλιών, που δεν μπορούν να διατεθούν. Αν φυσικά μια χώρα θέλει να τα κρατήσει, υποθέτω πως μπορεί, φτάνει να μην έχει απαιτήσεις για επιδοτήσεις.
Δεν γνωρίζω προς ποια κατεύθυνση θα γίνει ο επαναπροσανατολισμός των γεωργών που θα επιδοτηθούν για να ξεριζώσουν τους αμπελώνες τους, υποθέτω όμως ότι θα τους στρέψουν προς καλλιέργειες των οποίων τα προϊόντα θα έχουν πέραση στην αγορά. Η Ε.Ε. έχει τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία για όλα αυτά. Τα δικαιολογημένα ερωτήματα που θέτεις όμως είναι γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί μας, όχι μόνο δεν μας πληροφορούν για το κάθε σκεπτικό της ντιρεκτίβας που έρχεται και στην οποία ο Ελληνας υπουργός έχει συναινέσει, αλλά περνούν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.... Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, η Ε.Ε. όχι μόνο προγραμματίζει και προβλέπει για το μέλλον της γεωργίας των χωρών μελών της, αλλά έχει δώσει και δίνει τρελά λεφτά. Ας το εκτιμήσουν μια φορά και οι Έλληνες αγρότες, γιατί οι μισθωτοί δεν παίρνουν καμία επιδότηση. Έχουν δουλειά θα φάνε, δεν έχουν, θα κάνουν αναγκαστική δίαιτα...Για να μη πω ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων εργαζομένων πληρώνουν κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης, πληρώνουν ένα ποσόν για τον Ο.Γ.Α. Έλεος! Τόσα λεφτά παίρνουν να μην ενισχύουν ούτε τον οργανισμό τους;;; Εμείς μάλλον θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και των ΑΝΕΡΓΩΝ. Οι αγρότες δεν έχουν ανάγκη. Βρέξει χιονίσει, επιδοτήσεις παίρνουν.. Και για να σιωπούν για τα αμπέλια που πρόκειται να ξεριζώσουν, κάτι περισσότερο ξέρουν από σένα κι από μένα....
Φαίδωνα, αυτές τις κατευθυνόμενες καλλιέργειες με επιδοτήσεις πιστεύω ότι θα τις πληρώσουμε ακριβά στο μέλλον κι όχι μόνο η χώρα μας.
Από πέρυσι έχει αρχίσει το βουητό για την μείωση των αποθεμάτων των σιτηρών, αυξήσεις τιμών στα είδη διατροφής κλπ.
Η ανάγκη μας για επιβίωση ένα απλό πιόνι στη σκακιέρα των οικονομικών συμφερόντων.
Καλημέρα!
Βλέπω και διαβόλους στην ζωή μας και στην πολιτική όπως εσύ αλλά όχι μόνο διαβόλους. Πιστεύω ότι η Ε.Ε. ήταν για την Ελλάδα ότι καλύτερο μπορούσε να έχει στην πορεία της μέσα στο χρόνο. Μου είναι αδύνατον να φανταστώ ότι η Ε.Ε. ,που μας αναγκάζει να σεβόμαστε τους πολίτες μας και μας τιμωρεί με πρόστιμα αν δεν το κάνουμε, ότι εργάζεται για τα συμφέροντα σκοτεινών φορέων σε βάρος των πολιτών της. Αν επρόκειτο για ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα δεξιά, να συμφωνήσω αφού έχω και προσωπική εμπειρία ώς πολίτης της χώρας. Ως κυρίαρχος λαός όπως με λένε στις εκλογές και μετά από αυτές που γίνομαι συρόμενος και διασυρόμενος λαός. Ρώτα έναν έντιμο αγρότη, (όχι μίζερο που κλαίγεται για να μη του βασκάνουν τα πλούτη του)να σου πει τι σημαίνει για τη γεωργία μας όλες αυτές τις δεκαετίες που πέρασαν, Ε.Ε.. και πόσοι ποταμοί χρημάτων και επιδοτήσεων εισέρευσαν και εισρέουν στη χώρα μας.
Αυτοί που στέλουν τόσους ποταμούς χρημάτων και επιδοτήσεων, λες να μην έχουν κανένα συμφέρον; Ή "χάλασε" ο κόσμος απ' την ανάποδη ή παραείμαστε αφελείς.
Ούτε ο κόσμος χάλασε ούτε αφελείς είμαστε. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Ε. οι πιο αδύναμες οικονομικά χώρες μέλη, πρέπει να βοηθηθούν, ώσπου με βάσει ένα συγκεκριμένο (τόσα χρόνια) χρονοδιάγραμμα, να ανεβούν οικονομικά στο επίπεδο των χωρων που πληρώνουν γι αυτό, ώστε αφού ανεβάσουν το οικονομικό τους επίπεδο, να είναι σε θέση να πληρώνουν κι αυτές για τις επόμενες αδύναμες οικονομικά χώρες. Έτσι λοιπόν δεκαετίες τώρα ο φορολογούμενος Γάλλος Γερμανός, Ολλανδος κ.λ.π. πληρώνει για να ανέβει το οικονομικό μας επίπεδο. Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα για όποιον γνωρίζει από κοντά τα ευρωπαϊκά. Δεν χρειάζεται η καχυποψία εκεί που δεν έχει λόγο να υπάρχει.
Εντάξει Φαίδωνα. Όταν ομως θα κουμαντάρουν απολύτως οι πολυεθνικές τι τις συμφέρει να σπέρνουμε, και τι θα τρώμε (και αν θα τρώμε) θα είναι αργά νομίζω.
Έχουμε το δεδομένο δικαίωμα, ως χώρες με τις κυβερνήσεις μας, (αφού εγκαταλείψουμε τις μεγαλοστομίες) να δουλέψουμε - παλαίψουμε εντός των κόλπων της Ε.Ε. 'ωστε να διαμορφώσουμε εμείς το παιχνίδι και να μην κουμαντάρουν οι πολυεθνικές. Είναι μεγάλες οι δυνατότητες μέσα στην Ε.Ε. όσο πουθενά αλλού. Φτάνει να ξυπνήσουμε και να κάνουμε παιχνίδι.
Επιτέλους συμφωνούμε Φαίδωνα.
Μόνο που ο εκάστοτε υπουργός δεν στοχεύει σε μια τέτοια μακροχρόνια πολιτική, αλλά πώς θα τ' αρπάξει κρυφά απ' όπου μπορεί και στα γρήγορα, πριν τον προλάβει ο επόμενος ανασχηματισμός.
Γιατί όσο βλέπεις εσύ κάποιο ξύπνημα και κάποιο παιχνίδι, άλλο τόσο βλέπω κι εγώ.
Σέβομαι την επιμονή σου να έχεις πάντα τον τελευταίο λόγο.
οκ!
:)
Ως μη όφειλα. (να σέβομαι)
Μα, καλά κάνεις. Δικαίωμά σου!
Η ΕΕ και οι κομματικές συμμορίες εγκλημάτησαν κατά της ελληνικής παραγωγης μέσω της ΚΑΠ Αυτά που διαβάζω παραπάνω είναι τουλάχιστον αφελή και παιδαριώδη. Γεμάτο το youtube με εκπομπές του Σοφιανόπουλου που θίγει το θέμα των αντιπαραγωγικών και παρανοϊκών ποσοστώσεων.
Meta ta ampelia sira exoun kai oi elies!
“ Σε λίγο οι τρελλοί θα μας πουν πως είναι… «τρελλά ελαιόδενδρα»… ”
Ο Γιώργος Λεκκάκης, γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος, για τις θέσεις και απόψεις του γύρω απο την Ελλάδα, την παράδοση, τη φύση και το περιβάλλον παρουσιάζει μέσα απο την Kontranews άρθρο που καθιστά τους Έλληνες πέρα από ενήμερους του θέματος, υπόλογους αν δεν αντιδράσουν…
Κάνει λόγο για την συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής των γνήσιων ελαιόδενδρων της Ελλάδας και την αντικατάστασή τους από υβδριδικά… Δηλαδή «κάποιοι» θα επιχειρήσουν να κάνουν ότι και με το σιτάρι.
Αφού έχουν αποκτήσει στον τόπο τους τα εξαιρετικά ελληνικά φυτά και δένδρα, θα επιβάλουν στους Έλληνες να τα καταστρέψουν και να υποβαθμίσουν απόλυτα την ποιότητα και την γνησιότητα της παραγωγής.
Ειδικά στην περίπτωση της Ελληνικής ελιάς, αν το καταφέρουν θα έχουν αποκόψει τον Έλληνα από ένα κυρίαρχο συστατικό της ιστορίας, της παράδοσης, της πίστης, της καλλιέργειας, της παραγωγής, της διατροφής, της Ζωής του! Απομένει η θάλασσα και ο ήλιος.
Ο Γιώργος Λεκκάκης επισημαίνει ότι υπάρχει λύση. αθηνα
Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων;
Εαν πραγματικά θέλουμε να σωθούν τα ελαιόδενδρα, οι ελιές και το, ζωτικό για εμάς, ελαιόλαδό μας, με το πρόβλημα του «βακτηρίου» (που «ξαφνικά» «προέκυψε» κι αυτό, μέσ’ στην κρίση), ίσως, μια λύση είναι η αντιμετώπιση του με ζεόλιθο σε συνδυασμό και με ενεργούς μικρο-οργανισμούς (*) μαζί… Και όχι μόνον!
Στο τέλος – τέλος, εάν κάποιοι αμφιβάλουν, τι έχουν να χάσουν; Αφού εν τέλει θα τους επιβάλουν να κόψουν τα «άρρωστα ελαιόδενδρα», θα τα δυσφημίσουν ως άρρωστα (οι άρρωστοι), και θα πείσουν τον κόσμο πως πρέπει να θανατωθούν, όπως οι «τρελλές αγελάδες» και τα «τρελλά κοτόπουλα»…
Οι τρελλοί τα βλέπουν όλα τρελλά… Κι όλα αυτά με την βούλα κάποιων «επιστημόνων»…
Στην θέση των πανάρχαιων ελληνικών ελαιόδενδρων (μόνο στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα απο 100 ελαιόδενδρα, που ζουν από την μινωική εποχή και είναι ακόμα ενεργά και παράγουν και προσφέρουν στην τοπική εθνική οικονομία!) θα φυτευθούν κάτι ξερακιανά υβρίδια κακομοίρικων ελιών, άσχετα με την ελληνική φύση, το ελληνικό χώμα, τον Έλληνα…
Και θα επιδοτείται και θα έχει πρόσβαση στα ελαιοτριβεία μόνον όποιος θα έχει υβριδιακές ελιές! Και τότε θ’ αρχίσει το «αντάρτικο της ελιάς»! Ένα αντάρτικο, πολύ χειρότερο απ’ αυτό που βίωσαν οι Γερναμοί ναζί στην Ελλάδα επι Κατοχής! Και επειδή το θυμούνται καλά, τους το ξανα- υπενθυμίζω… κι αυτών, και όλων των συν-εμπνευστών αυτού του σχεδίου…
Εγώ πιστέυω ότι, αυτό το κτύπημα στα ελαιόδενδρα και το ελαιόλαδο είναι εσκεμμένο. Θέλουν να μας πιούν το λάδι στην κυριολεξία πια! Θα πρέπει να το σταματήσουμε με κάθε τρόπο! Και οι επιστήμονες, και οι καθηγητές, να σταθούν στο ύψος τους, κάποτε, επιτέλους!
Τέλος, πρέπει να βρούμε και να επαναφέρουμε τους παλαιούς σπόρους.
Οι καινούργιοι είναι υβρίδια και, τελικά, ύβρις. Και αν δεν βρούμε τους παλαιούς, μπορούμε να τους επαναφέρουμε στην πρωταρχική τους μορφή…
(*) Για τους ενεργειακούς μικροοργανισμούς μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα βιβλία και τις έρευνες του Ιάπωνα καθηγητή Φυτοκομίας στο Κολλέγιο Γεωργίας (Πανεπιστήμιο του Ρίουκους), Teruo Higa. Αλλά και τον δικό μας, κ. Θ. Θωμίδη, του Α.Π.Θ. Φυσικά το (εγ)κατεστημένο θα πέσει πάνω τους να τους φάει – γνωστός καννίβαλος!
Όμως οφείλουμε να δώσουμε στην εναλλακτική επιστήμη την ευκαιρία να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Για το καλό της φύσεως, δηλ. της ανθρωπότητας, δηλ. του πλανήτη Γη, του σπιτιού μας…
Να τα ξεριζώσουμε ή όχι τ’ αμπέλια;
Κείμενο: Βαγγέλης Πισσίας*
Δεκαετία του 1970, σε μια από τις λεγόμενες Μεγάλες Σχολές της Γαλλίας, η έδρα της οποίας ακόμη βρίσκεται επί της λεωφόρου Maine, κοντά στην πλατεία Μontparnas έφθασαν οι προδιαγραφές ενός προγράμματος, τμήμα του οποίου ομάδα καθηγητών, ερευνητών και μεταπτυχιακών σπουδαστών κλήθηκε να εκπονήσει άμεσα.
Το πρόγραμμα δεν έφθασε από τις. Βρυξέλλες (άλλες εποχές τότε, προ αλώσεως δηλαδή.), αλλά από την Αλγερία. Αντικείμενο του προγράμματος η ανάλυση ενός καίριου ερωτήματος, τότε καθοριστικού για το νεαρό αυτό κράτος: «να ξεριζώσουμε ή να μην ξεριζώσουμε τ” αμπέλια;».
Το πρόγραμμα αφορούσε στα μεγέθη και στους συντελεστές της πραγματικής της οικονομίας, στην αποτίμηση της δυναμικής των παραγωγικών κλάδων, στις συναρτώμενες-παρελκόμενες δράσεις συναφών τομέων, στην ανάλυση των επιρροών και των τάσεων της εσωτερικής και διεθνούς αγοράς. Το πρόγραμμα εξέτασε ακόμη και τις επιπτώσεις –εκπεφρασμένες σε ποσοτικά οικονομικά μεγέθη– από βαθμιαίες μεταβολές στο γεωπολιτικό πλαίσιο.
Κοντολογίς, η απελευθερωμένη χτεσινή αποικία, υπό πραγματικά νέα –κι όχι επιτηδείως νεάζουσα– πολιτική και οικονομική ηγεσία, αναζητούσε τότε τα ριζικά ανατρεπτικά, αλλά συνάμα ρεαλιστικά, αναπτυξιακά της πλάνα. Αυτά που λέμε όλοι μας σήμερα εδώ Plan B, C, κλπ. Σκοπός της να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν στην απο-αποικιοποίηση της οικονομίας της, να σχεδιάσει και προγραμματίσει την αυτοδύναμη (ενδογενή θα πρέπει να την πούμε σήμερα) ανάπτυξή της, με τρόπο που σύντομα θα της επέτρεπε να σηκώσει κεφάλι και ορθοποδήσει. Κι ας υπήρχε, κάπου στο βάθος, και η μεγάλη εφεδρεία των υδρογονανθράκων.
Τρεις παρατηρήσεις, που παραπέμπουν ίσως σε παραλληλισμούς με την σημερινή, τριτο-μνημονιακή, ελλαδική πραγματικότητα:
Εκείνοι προσέβλεπαν στην απεξάρτηση της εθνικής τους οικονομίας από την μονοκαλλιέργεια των κρασαμπελιών και από τον μονομερή εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας τους. Κύριος αγοραστής, «ανάμεικτης» και μεταπωλητής, ποιος άλλος, η χώρα που την είχε καταστήσει αποικία, η Γαλλία.
Το πρόβλημα της Αλγερίας με τα αμπέλια ήταν τότε τόσο σημαντικό, όσο η μονοκαλλιέργεια του ζαχαροκάλαμου στην Κούβα, όσο η αποδιάρθρωση και συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης στην Ελλάδα του σήμερα.
Η κυβέρνηση της Αλγερίας γνώριζε ότι η αντικατάσταση των αμπελώνων με άλλες καλλιέργειες, βραχυπρόθεσμα, θα σήμαινε μείωση του εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού και έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών. Για τον λόγο αυτό, προσβλέποντας παράλληλα με την απεξάρτηση και σ” ένα βιώσιμο μέλλον, ζήτησε ένα πλάνο Β.
-----------
---------------------
----
---------------
Όποιος διαμαρτύρεται, μπορεί να το κάνει πιο ενεργά ψηφίζοντας εδώ:
http://wwf.gr/campaigns/living-land
"Το σύστημα παραγωγής τροφίμων και γεωργίας της Ευρώπης είναι προβληματικό!
Καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον. Αφανίζει την άγρια φύση. Βλάπτει τη δημόσια υγεία. Ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινωνίες.
Ζήτησε και εσύ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη γεωργία και προστάτεψε τους γεωργούς, τη φύση και την υγεία μας."
Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας! Δράσε για μια Ζωντανή Γη.
Καλα τα λεγες απο τοτε...κυττα κι εδω ... κατακαημενη Ελλαδα...
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/08/a-e.html
Απαγόρευση καλλιεργειών και εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Νομίζετε ότι αν έχετε ένα χωραφάκι μπορείτε να φυτεύετε ότι θέλετε, για να τρώτε εσείς και τα παιδιά σας; Λάθος νομίζετε. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ /στρέμμα, για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000/έτος, και μετά διπλασιάζεται! Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις ...
Συνδυάστε το με τον νόμο περί τσιπαρίσματος όλων των οικόσιτων ο οποίος είναι ενεργός και αναμένει ... και τότε θα δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε.
Σε πλήρη εξέλιξη η Παγκόσμια (Δια)Κυβέρνηση. Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.
Η Δ/ντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείς χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται.
Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.
Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»
Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.
Γιώργος Κ. Ροζής – ΠΑΤΡΙΣ
Συνδυάστε τα παραπάνω με έναν υπέροχο νόμο που ψηφήστικε πέρσι στην Αμερική και θα καταλάβετε τι μας περιμένει σύντομα και εδώ. Να έχετε υπόψιν ότι ανα ελέγχουν ότι τρώτε, ελέγχουν και εσάς.
Το “HR 875” που αναγράφεται στην φωτογραφία αναφέρεται στο νόμο των ΗΠΑ “H.R. 875: Food SafetyModernization Act of 2009” / «Εκσυγχρονισμός της Πράξης του 2009 για την Ασφάλεια των Τροφίμων», ο οποίος θεωρείται από πολλούς, ότι ποινικοποιεί την βιολογική καλλιέργεια και την ιδιωτική, καθώς όλοι οι μικροί αγρότες και οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, πρέπει να λαμβάνουν άδεια για να παράγουν και να πωλούν τρόφιμα από ένα νέο ομοσπονδιακό καθεστώς γραφειοκρατίας: τη Διοίκηση Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA).
Δημοσίευση σχολίου